зареждане
Zident

Услуги

Услуги

Възстановителна дентална медицина

Лечение на зъбен кариес

Възстановителна дентална медицина

Кариесът е най-честото заболяване, което разрушава твърдите зъбни тъкани.

Той се дължи на комплекс от фактори: лоша орална хигиена, хранителни навици, структура на емайла и други.

В началният си стадий, той често е безболезнен. С времето обаче процесът се задълбочава и се появява следната симптоматика: болка при топло/студено, при консумация на сладки храни, при натиск и други. При засягане на фронтални зъби, с напредване на процеса той става видим и неестетичен.

Лечението на кариеса се извършва в едно посещение, но има случаи, в които поради дълбочината на процеса, се налага да бъде извършено в две посещения. То представлява почистване на кариозната маса и последващо възстановяване на зъба с пломба от фотополимер.

Пародонтална терапия

Гингивитът представлява възпаление на венците и е най-леката форма на пародонтално заболяване.

Нелекуван обаче, гингивитът може да прерасне в пародонтит, който засяга целия зъбодържащ апарат - зъбът с подлежащата му кост. Той е една от най-честите причини за загуба на зъб при възрастните, а често протича безсимптомно.

Чрез почистването на зъбен камък се отстранява натрупалият се бактериален биофилм под и над венеца. Процедурата е рутинна и е препоръчително да се извършва на всеки 6 месеца.

Бондинг

Бондингът е естетическо възстановяване с фотополимер, с което могат да се променят формата, размера и цвета на зъбите. Използва се също за затваряне на пространства между зъбите, пукнатини и други дефекти по тях.

Избелване на зъби

Избелване на зъби

Избелването на зъби е козметична процедура, с която се отстраняват натрупани микропигменти и наслагвания по емайла.

Има два вида избелване: кабинетно и домашно и се извършва след почистена плака и зъбен камък.